Zo grijp je in bij vermoedens van een hernia

Medische zorg

Heb je het vermoeden dat je een hernia hebt? Dan dien je zo snel mogelijk in te grijpen. Maar hoe herken je een hernia? Wat zijn de symptomen? En wat zijn de behandelingen hiervoor?

Kliniek voor hernia

De symptomen van een hernia

De symptomen van een hernia kunnen erg uiteenlopend zijn. Maar vaak begint het met pijn in de onderrug. Vervolgens kan de pijn zich uitstralen naar andere delen van je lichaam, zoals meestal de benen. Probeer op te letten met hoesten, niezen of persen. Want hierbij kan de pijn erger worden. Is dit bij jou het geval? Dan kan dit een teken van een hernia zijn. Daarnaast komt het vaak voor dat wanneer je aan een hernia trekt, er pijn ontstaat. Je kunt dit testen door te gaan liggen en je pijnlijke been op te tillen. Natuurlijk kan je niet zelf voor dokter spelen en moet je altijd gelijk bij een arts langsgaan wanneer je symptomen op dat van een hernia lijkt.

Lage rugpijn

Dit kun je doen bij een hernia

Bij een hernia kun je naar een herniakliniek gaan zodat zij je kunnen helpen bij je klachten. Vaak dien je een diagnose formulier in te vullen en een MRI-verslag op te sturen. Aan de hand hiervan kan een kliniek je advies geven. Vaak krijg je een vrijblijvend behandeladvies, en kun je hier indien gewenst mee aan de slag gaan met een specialist. Het is dus een zeer aantrekkelijk proces waar je zelf kunt kijken of het iets voor je is, of niet.