Welke soorten mondwater zijn er allemaal te koop?

thuis tanden bleken

Een slechte adem als je opstaat of als je een bepaald iets gegeten of gedronken hebt? Of met regelmaat een vieze smaak in je keel of mond? Dan zijn er diverse manieren waarop je dit kunt oplossen. Zo kun je bijvoorbeeld je mond spoelen met goed mondwater. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de slechte adem verdwijnt en je een frisse mond krijgt maar dat de oorzaak van het probleem ook aangepakt wordt. Mondwater is in tal van soorten verkrijgbaar dus het is wel zaak dat je het juiste kiest.   

Kijk welk mondwater het probleem bij de bron aanpakt 

We hebben diverse soorten mondwater voor je op een rijtje gezet zodat je een indruk krijgt wat er allemaal te koop is. Het gaat om soorten mondwater die niet alleen een probleem maskeren maar dit ook echt goed aanpakken bij de bron. Daarnaast is het belangrijk om van te voren te weten wat je met het mondwater wilt bereiken. Wil je er bijvoorbeeld ook mee thuis tanden bleken? Dan heb je weer hele andere mondwaters nodig dan wanneer je dit niet wilt! Op die manier bestrijd je de oorzaak en wordt het probleem tevens goed opgelost en loop je veel minder kans dat het terugkeert.  

OxyFresh mondwater werkt tegen meerdere kwalen 

De eerste soort is OxyFresh mondwater. Dit mondwater werkt tegen wel vijf verschillende kwalen in de mond. Zo bestrijdt het een slechte adem en werkt tegen bultjes en andere ongemakken op de tong. Er zit zinklactaat in het mondwater dat ervoor zorgt dat een slechte adem wordt tegengegaan en de aanslag of bultjes op je tong verdwijnen. Door de aanwezige Aloë Vera wordt ontstoken tandvlees genezen en worden wondjes hersteld.  

Natuurlijke bestanddelen 

Een ander bestanddeel van het mondwater is citrus met mint. Dit gaat een droge mond tegen waardoor bacteriën minder kans krijgen. Deze houden namelijk niet van meer speeksel en dit wordt juist aangemaakt door het mondwater, ook door de aanwezigheid van xylitol. Deze stof zorgt er eveneens voor dat je geen tandsteen krijgt en gaat de vorming van gaatjes tegen. Kortom, het mondwater kan voor tal van klachten ingezet worden.   

TonsilFresh en Oravall bevatten dezelfde ingrediënten 

Liever een andere soort? Dan kun je ook kiezen voor TonsilFresh of Oravall mondwater. Dit zijn twee verschillende merken mondwater maar ze hebben dezelfde ingrediënten en daarmee dezelfde toepassing. Beide mondwaters hebben als doel niet alleen een slechte adem aan te pakken maar het probleem bij de oorzaak te bestrijden. Een slechte adem kan diverse oorzaken hebben maar het heeft altijd te maken met bacteriën. Deze zogenaamde anaerobe bacteriën gedijen het beste wanneer er weinig zuurstof in je mond zit.  

Actieve zuurstof werkt 

Derhalve zit er in het mondwater actieve zuurstof waarmee de strijd tegen de slechte bacteriën wordt aangegaan. Het mondwater zorgt ervoor dat je mond vochtiger wordt en je meer speeksel aanmaakt. Hier houden de bacteriën niet van dus groeien ze niet verder en komen er geen nieuwe meer. Groot voordeel van deze manier van aanpak is dat je de oorzaak van een slechte adem of andere mondproblemen aanpakt zodat de kans dat deze wegblijven alleen maar groter is.  

Zonder onnodige toevoegingen 

Het mondwater van beide merken heeft een pepermuntsmaak die ervoor zorgt dat je mond direct fris aanvoelt en je verlichting krijgt. Daarnaast zitten er geen alcohol of andere stoffen in die je mond doen uitdrogen want dan mis je juist je doel. Er zitten geen sulfaten in. Deze zorgen ervoor dat het middel meer schuimt waardoor je kunt denken dat het beter werkt maar dit is slechts een illusie. Zonder sulfaten werkt het namelijk net zo goed. Het middel is getest, veilig te gebruiken en heeft geen bijwerkingen. Er zit geen suiker in zodat je niet bang hoeft te zijn dat het slecht voor je tanden is.  

Mondwaters van Dr. Brite in drie soorten 

Dr. Brite is een bekend en veelgebruikt merk als het op mondwater en andere verzorgingsproducten voor je mond aankomt. Er zijn hierbij diverse soorten te onderscheiden die voor het grootste deel met elkaar overeenkomen maar waarbij het belangrijkste verschil in de smaak van het mondwater zit. We noemen drie soorten mondwater: het Dr. Brite mondwater Mint, het Dr. Brite mondwater Coco Chai en het Dr. Brite mondwater Berrylicious. Ze hebben nagenoeg allemaal dezelfde werking dus het is vooral aan jezelf welke keuze je maakt. Bij gevoelige tanden is overigens wel de Coco Chai eerder aan te raden dan de andere twee soorten.   

Kokosolie en actieve koolstof spelen een belangrijke rol 

Voor deze Dr. Brite producten geldt dat ze allemaal gemaakt zijn met kokosolie en actieve koolstof. Deze zorgen samen voor wittere tanden en pakken vooral de bacteriën aan die problemen in de mond en met de adem veroorzaken. De kokosolie verzorgt en voedt het tandvlees en de zachte weefsels in je mond. De actieve koolstof ontsmet de mond en zorgt voor een goede balans in een gezonde mond. Daarnaast zit er Aloë Vera in om de mond te verzachten en vitamine C om het tandvlees en het gebit te verzorgen.  

Kunstmatige toevoegingen zijn niet nodig 

Voor alle soorten mondwater van Dr. Brite geldt dat deze een frisse mondgeur geven. Daarnaast zijn ze allemaal veilig in het gebruik omdat er alleen biologische ingrediënten gebruikt worden om het mondwater te maken. Er worden geen kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen aan toegevoegd. Bovendien zitten er geen sulfaten, parabenen, fluoride of ftalaten in. Deze stoffen worden vaak toegevoegd aan mondwater omdat de gebruiker dan denkt dat deze beter werken, bijvoorbeeld doordat het meer schuimt. De werking wordt er echter niet beter van en de stoffen kunnen zelfs schadelijk zijn.   

Bepaal zelf je favoriete smaak 

Zonder deze hulpstoffen werkt het mondwater net zo goed maar is het wel veiliger te gebruiken. mocht je wat doorslikken tijdens het spoelen, dan is het geen probleem. De afwezigheid van deze stoffen maakt de mondwaters van Dr. Brite geschikt voor elke leeftijd. Ze zijn niet getest op dieren en beter voor jezelf en voor het milieu door het gebrek aan mogelijk schadelijke bestanddelen. Welke smaak je kiest hangt natuurlijk van jezelf af. Iedereen heeft wel een bepaalde voorkeur zodat je zowel voor mint, fruitsmaak (aardbeien met framboos) of voor een wat kruidigere smaak kunt kiezen bij de mondwaters van Dr. Brite. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *