Wat kun je doen om blessures te voorkomen?

Blessures zijn onwijs vervelend en duren vaak lang om van te herstellen. Fysiotherapie leiden helpt graag om blessures te voorkomen, lees hier meer. Welke sport je ook doet, of zelfs geen sport, blessures horen bij het leven. Maar dan nog is het fijn om blessures zoveel mogelijk te vermijden.

Gevoelige sporten

Er zijn een heleboel leuke sporten te beoefenen. De sporten met wat meer rotatie en contact geven vaak ook meer kans op blessures, neem bijvoorbeeld, hockey, voetbal of volleybal. Daarnaast zijn er ook sporten waarbij er gevaar op de loer licht omdat er spannende stunts worden uitgehaald. Dit soort sporten zijn bijvoorbeeld turnen of paardrijden. Andere sporten waar blessures vaak voor komen zijn klimmen, boulderen, rugby of honkbal.

Weinig bewegen net zo gevaarlijk

Wanneer je weinig beweegt heb je net zoveel kans op een blessure. Je spieren en gewrichten zijn dan niks gewend en als je dan een keer een misstap maakt dan is het gelijk foute boel. Verzwik je dan je enkel omdat je naast de stoep stapt, dan kan dat veel grotere gevolgen hebben dan dat je wel sport.

Gezonde combinatie

Probeer een gezonde combinatie te vinden tussen sporten die niet extreem blessuregevoelig zijn en wel voldoende beweging. Heb je last van je knieën ga dan bijvoorbeeld lekker fietsen in plaats van hockeyen. Leer je eigen lijf kennen en pas je sport daar op aan. Zorg ook voor een goede en uitgebreide warming-up voordat je gaat sporten. Zorg dat je na het sporten rekt en strekt en iets warms aan trekt. Op deze manier bereid je je lichaam goed voor op een intensieve sporttraining. 

Fysiotherapie

Vind je het lastig om in te schatten wat je voor sporten kunt doen? Weet je niet hoe jouw lijf op bepaalde sporten reageert? Dan kan een fysiotherapeut je uit de brand helpen. Samen met de fysiotherapeut kun je sport oefening voor thuis opstellen om je lijf een gezonde boost te geven. Daarnaast kan de fysiotherapeut je helpen om een gezonde sport te vinden. En mocht je toch onverhoopt een blessure krijgen? Dan kan de fysiotherapeut je helpen om hier snel van te herstellen. Herstel van een blessure met hulp van een fysiotherapeut is ten zeerste aanbevolen om ervoor te zorgen dat je spieren weer volledig herstellen en hun oude flexibiliteit en kracht terugkrijgen. Twijfel dus niet en ga aan de slag met je fysiotherapeut, daar zijn ze ten slotte voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *