Wat is fysiotherapie eigenlijk?

rekken

Fysiotherapie staat vooral bekend om beweging. Hoofdzakelijk gebruiken fysiotherapeuten allerlei diverse technieken om de beweeglijkheid van de spieren en gewrichten te verbeteren. Toch is fysiotherapie meer dan dat. Fysiotherapie kan worden gedefinieerd als het volgende: een behandelvorm die zich kenmerkt door de vele uiteenlopende behandeltechnieken voor het menselijk lichaam. De oefeningen die een persoon moet doen is geheel afhankelijk van zijn/haar klacht. Een fysiotherapiebehandeling is heel persoonlijk en vind plaats 1 op 1. Zo kunnen fysiotherapeuten goed individueel kijken en de behandelingen zodanig aanpassen dat deze perfect worden afgestemd op het persoon. Je kunt onder andere terecht bij fysio Den Helder, Utrecht of Noord-Holland. Er zijn veel verschillende fysiotherapeuten, dus kijk zeker eens of er één bij jou in de buurt is gevestigd als je last hebt van blessures of andere lichamelijke klachten.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut doet haar behandeling dus in een 1 op 1 contact. Hierdoor hebben zij niet alleen rekenschap van de protocollen en beweegprogramma’s, maar kijken zo ook heel erg naar wat een individu nodig heeft. Op basis hiervan stemmen ze een behandelplan steeds af en deze kan dus variëren per persoon en per moment, want een behandelplan is slechts een momentopname. Er wordt niet alleen maar naar lichamelijke stoornissen gekeken, maar de psychosociale situatie waarin iemand zich bevindt wordt ook niet vergeten. De psychosociale situatie is een belangrijke factor die de klachten van een persoon beïnvloed. Om tot een optimaal behandelresultaat te komen heeft de fysiotherapeut ook veel contact met collega’s zowel binnen- als buiten de praktijk.

fysio den helder

Hoe ziet een onderzoek eruit?

Een fysiotherapeut doet altijd een individueel onderzoek met als doel de oorzaak van de klacht te achterhalen. Op deze manier kan een fysiotherapeut de klacht gericht behandelen. Daarom begint een fysiotherapeut altijd met een vraaggesprek. Vervolgens gaat hij verder met het lichamelijke onderzoek. Elke fysio doorloopt dezelfde stappen, dus de fysio den helder heeft hetzelfde stappenplan als bijvoorbeeld de fysio zwolle, maar de behandelingen zullen er toch anders uitzien. Dit komt voornamelijk door het vraaggesprek.

https://www.fysiotherapiesuri.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *