Wat is een VOG?

Op het internet zien we vaak dezelfde vraag terugkomen; wat is een VOG? Een VOG is de afkorting voor Verklaring Omtrent Gedrag. Het is een verklaring die aantoont dat jij niet met politie en/of justitie in aanraking bent gekomen waardoor jij belemmerd kan worden in de functie die jij wilt vervullen. Zo is het voor bepaalde werkgevers namelijk noodzakelijk (en soms ook in de wet vastgelegd) dat men een VOG aanvraagt alvorens zij aan het werk kunnen. Let er dus op dat wanneer jij bepaalde beroepen wilt gaan uitvoeren en vroeger wel in aanraking met justitie bent gekomen, dit dus problemen kan opleveren bij je sollicitatie. Het zou zelfs kunnen betekenen dat je dat beroep niet kunt gaan uitvoeren en naar wat anders op zoek moet.

Beroepen waar een VOG (wettelijk) verplicht is

Voor sommige beroepen is een VOG aanvragen wettelijk verplicht; denk bijvoorbeeld aan een baan bij justitie, de politie, het leger of voor het transporteren van waardevolle goederen (voor banken). Maar sommige werkgevers kunnen zelf ook kiezen om een VOG verplicht te stellen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wel eens bij vrachtwagenchauffeurs, taxichauffeurs of loodsmedewerkers die met bepaalde (dure) goederen werken. Afhankelijk van waar je wilt gaan werken kan een VOG aanvragen dus noodzakelijk zijn. Vaak wordt dit al wel aangegeven bij voordat je begint aan de sollicitatieprocedure, dit om teleurstellingen vooraf te voorkomen.

Hoe gaat een VOG aanvragen in zijn werk?

Wil je een beroep gaan uitoefenen waarbij een VOG noodzakelijk is? Dan kan je deze nu gemakkelijk & snel online aanvragen bij VOG-aanvraag.nl! Vul enkele persoonlijke gegevens in, betaal eerst het kleine bedrag van €7,50 en druk op versturen. De Dienst Justis gaat vervolgens jouw verzoek beoordelen en kijken of eventuele gebeurtenissen in jouw verleden je gaan beperken in de functie die jij wilt vervullen. Geven zij een akkoord, dan ontvang je de aanvraag per post op je thuisadres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *