Wat houdt een ambulante behandeling in?

Sinds het begin van de pandemie hebben psychologen en professionals in de geestelijke gezondheidszorg een grote toename gemeld van de vraag naar angst- en depressie behandeling, naast andere gedrags- en gezondheidsbehoeften, zoals een medicijnverslaving. Voor veel mensen was dit jaar de eerste keer dat ze geestelijke gezondheidszorg zochten. Er zijn veel soorten geestelijke gezondheidszorg, waaronder poliklinische zorg. Bij poliklinische behandeling ontvangen patiënten geestelijke gezondheidszorg in een kantoor of klinische omgeving in plaats van ‘s nachts in het ziekenhuis te worden opgenomen. Voor patiënten die geen dag en nacht zorg nodig hebben, is poliklinische behandeling een uitstekende optie.

Wie kan baat hebben bij een ambulante behandeling?

Personen met een sterk ondersteuningssysteem en een hoge mate van onafhankelijkheid zijn uitstekende kandidaten voor ambulante behandeling. Patiënten kunnen hun dagelijkse verantwoordelijkheden blijven beheren, nieuwe vaardigheden integreren in hun dagelijks leven en een sterke verbinding onderhouden met hun ondersteuningssysteem.

Hoe werkt ambulante geestelijke gezondheidszorg?

In poliklinische behandeling leren patiënten omgaan met stressoren en hun geestelijke gezondheid beheren. De behandeling kan variëren van korte termijn begeleiding tot langetermijnbehandeling plannen. Terwijl de ene persoon in staat kan zijn om zijn symptomen te beheersen met een uur of twee van de geestelijke gezondheidszorg behandeling per maand, kan een andere persoon meer ondersteuning en structuur nodig hebben. Poliklinische diensten zijn ideaal omdat ze kunnen worden aangepast om elke patiënt het juiste behandelplan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *