Waaraan voldoet een goed ingerichte werkplek?

Nu half Nederland vanwege de corona crises gehoor lijkt te geven aan de oproep om thuis te werken indien mogelijk zien fysiotherapeuten en artsen een groeiende groep thuiswerkers met klachten. Deze ontstaan voornamelijk vanwege beperkte faciliteiten in huis welke men wel tot zijn of haar beschikking heeft op het werk. Daarnaast ontbreekt ook de kennis over hoe je je werkplek zo inricht dat er geen klachten ontstaan. Wij spraken een ergotherapeut en vroegen hem om enkele eenvoudige tips zodat jij niet langer tot de groep met klachten hoeft te horen. 

Hoe moet je je werkplek afstellen op jouw lichaam?

Zorg dat je je stoel zo hoog zet dat wanneer je hierop zit je heupen hoger zijn dan je knieen. Ga vervolgens achter in de stoel zitten en maak gebruik van de rug en armleuning. Het bureau moet zo hoog staan dat je onderarmen in een hoek van 90 graden staan op je bovenarmen wanneer deze op het bureaublad rusten. De lengte van het scherm tot je ogen moet ongeveer een armlengte zijn waarbij de bovenrand van het scherm op ooghoogte is geplaatst. Een speciale ergo stoel helpt bovendien bij het aanhouden van de juiste houding.

Tot slot is het van belang dat je niet langdurig in dezelfde houding blijft zitten maar dat je je houding regelmatig afwisselt. Een suggestie is daarom ook om tijdens de lunch op een andere plek te gaan zitten en indien mogelijk ook het liefst een stukje te wandelen zodat je naast de beweging ook nog een fris neus kunt halen.

Bron: Spinalis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *