Vind een zorgverzekering die past bij jouw wensen en behoeften!

Zoals je vast wel weet is het in Nederland natuurlijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je betaalt een maandelijkse premie en dit zorgt ervoor dat jouw noodzakelijke medische kosten worden gedekt door jouw zorgverzekeraar. Zo kom je nooit voor extreem hoge onverwachtse kosten te staan wanneer je de dupe bent van een ongeval. Omdat veel mensen eigenlijk weinig weten over hun zorgverzekering, vertel ik in dit artikel wat meer erover.

Welke soorten zijn er?

Je kan de zorgverzekeringen eenvoudig verdelen in twee categorieën, namelijk de basiszorgverzekeringen en de aanvullende zorgverzekeringen.

De basiszorgverzekeringen zijn de verplichte zorgverzekeringen. Deze verzekeringen dekken alleen de noodzakelijke zorgkosten, zoals de kosten voor een bezoek aan het ziekenhuis of de huisarts. Wanneer je deze zorgkosten hebt, moet je echter wel eerst een eigen risico betalen.

Naast deze zorgverzekering heb je ook nog de aanvullende zorgverzekering. Dit is niet verplicht, maar kan je wel nemen als het aansluit bij jouw wensen en behoeften. Je kan bijvoorbeeld een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor je tandartskosten of voor fysiotherapie,

Welke zorgverzekering past bij mij?

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Het is belangrijk dat je jouw eigen wensen en behoeften goed op een rijtje hebt voordat je de verschillende zorgverzekeringen gaat vergelijken. Je kan veel geld besparen wanneer je het komende jaar kijkt of je huidige zorgverzekering goed bij je past. Houd je kosten dus goed bij en begin aan het eind van het jaar jouw zorgverzekering te vergelijken op www.zorgkiezer.nl en misschien kan jij wel veel geld besparen in 2020.