Omgaan met angst bij een goede tandartspraktijk in Amsterdam

Tandartspraktijk Amsterdam

Wie zoekt naar een goede tandartspraktijk in Amsterdam, doet er goed aan om te bedenken hoe geregeld hij naar de tandarts gaat en wat hij belangrijk vindt in de behandeling. Nog altijd gaan veel te weinig mensen regelmatig op controle bij de tandarts. Ze zijn bijvoorbeeld hartstikke bang voor de tandarts omdat ze iets naars mee hebben gemaakt. Dit kan zijn:

  • een wortelkanaalbehandeling; dat is een zeer pijnlijke ingreep
  • veel oncomfortabele behandelingen 
  • een fout tijdens een behandeling
  • traumatische ervaringen bij het verwijderen van verstandskiezen
  • traumatische ervaringen bij het plaatsen van een beugel

Die angsten naar aanleiding van traumatische ervaringen kunnen ervoor zorgen dat je nooit meer gaat omdat je telkens weer bang bent dat je die pijn moet ervaren zoals toen het geval was. Je bent daarin zeker niet de enige.

Tandartspraktijk Amsterdam

Heb jij die angst ook?

Als jij ook zo angstig bent voor de tandarts dan kun je naar een speciale angsttandarts. Dat is iemand die jou goed op je gemak kan stellen en indien nodig bepaalde verdoving kan geven zodat het hele proces veel minder ellendig is. Let hierop bij het kiezen van een tandarts want die bevoegdheid hebben ze niet altijd. Geef ik ieder geval wel altijd aan dat je die angst hebt en dat je voor het eerst in tijden weer bij de tandarts bent. Zij kunnen hier dan rekening mee houden en je goed bijstaan tijdens de behandeling. 

Op je gemak

Het is in ieder geval ook belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij je tandarts. Of het nu een speciale tandarts voor angstige mensen is of niet, het is wel een medisch specialist die jou behandelt dus je mag best een beetje kritisch zijn. Geef vooral ook aan hoe huiverig je bent en waar je bang voor bent. Een goede tandarts kan je daarin toch nog op je gemak stellen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *