Met een mondkapje de straat op

Blijf niet rondlopen met jullie relatieproblemen

De mondkapjes zijn na bijna een jaar niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Naast de medische mondkapjes en de wegwerp mondkapjes zijn er tegenwoordig veel meer varianten op de markt gekomen. 

Het mondkapje

Er wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven, maar als je toch de deur uit moet is het op veel plekken verplicht om een mondkapje te dragen. Daarom heeft iedereen het tegenwoordig wel in huis, een mondkapje. Zoals al eerder benoemd is er momenteel veel meer verkrijgbaar dan alleen de saaie medische- en wegwerp mondkapjes. Zo zijn er ook herbruikbare mondkapjes met in allerlei verschillende varianten. Ze zijn er met glitters, felle kleuren en leuke printjes. Hierdoor is het mondkapje niet alleen een noodzaak geworden, maar veel mensen zien het tegenwoordig ook als een accessoire bij hun outfit. 

Bij klachten niet wachten

Hoe goed je ook overal een mondkapje draagt, de kans dat je alsnog besmet wordt met het virus is aanwezig. Om zo min mogelijk mensen te besmetten, is het belangrijk om je bij klachten direct te laten testen. Dit kan kosteloos bij een van de testlocaties van de GGD. Daarnaast zijn er verschillende locaties in Nederland waar je terecht kunt voor een sneltest. Deze test is, net als de test van de GGD, goedgekeurd door de overheid. Het grote voordeel aan de sneltest is dat je de uitslag van de test al na vijftien minuten ontvangt via de mail. Zo hoef je dus niet onnodig lang te wachten en kun je (wanneer je negatief bent) snel je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Tot slot kun je ook kiezen voor een zelftest. Wanneer je kiest voor deze optie kun je een coronatest bestellen voor thuis. Je kunt thuis snel en eenvoudig de test doen en binnen een aantal minuten kun je de testuitslag al zien. Welke manier van testen je kiest, is volledig afhankelijk van jouw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *