Leef je leven zoals het hoort

praten

Het leven is bedoeld om te ervaren als leuk, om belangrijke doelen te stellen en verder te komen. Toch kan een ervaring ervoor zorgen dat het allemaal niet zo eenvoudig meer gaat, en je leven er ineens heel anders uitziet dan je had gehoopt. Toch kun je leren met deze gebeurtenissen of gevoelens om te gaan, door het doen van een ACT cursus doe je op een goede manier afstand ervan zodat je door kunt gaan met je leven. Je schuift het niet opzij, maar je leert het wel accepteren omdat deze dingen nu eenmaal soms gebeuren in het leven.

Omgaan met de gevoelens die je hebt

Hoe meer flexibel je bent hoe eenvoudiger het is om met bepaalde gevoelens en gedachten om te kunnen gaan, met gevoelens en gedachten omgaan betekent niet dat je deze maar weg moet schuiven. Het accepteren ervan is een van de belangrijkste elementen tijdens een ACT cursus, op deze manier kun je met een goed gevoel je richten op je leven nu en de toekomst en niet meer achterom kijken. Bepaalde gevoelens en gedachten horen bij het leven, deze hoef je dus niet weg te stoppen.

act cursus

Gevoelens mogen er zijn

Iedereen maakt wel een iets mee waarvoor hij of zij zich schaamt, maar dit is helemaal niet nodig en ook niet goed voor de acceptatie. Een ACT cursus is er juist voor dat je ook leert om met bepaalde gedachten en gevoelens te leven, dat ze bij het leven horen en geaccepteerd dienen te worden. Heb je geleerd dat accepteren er ook bij hoort, dan kun je nu weer optimaal genieten van het leven. Leuke dingen doen die belangrijk zijn en waar je plezier van beleeft. Je eigen richten op het leven nu, en de jaren die voor je liggen is ook een belangrijk punt van de cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *