Knie intapen

Hoe vervelend knieproblemen ook zijn, overal is wel een oplossing voor zodat je toch weer je dagelijkse bezigheden en zelfs sporten kunt oppakken. De veelvoorkomende oplossing is de knie intapen.

Voordelen van intapen

Wanneer je last van jouw knie hebt, dan kan je knie intapen een oplossing bieden. Het geeft steun en zorgt dat de klachten niet verergerd worden. Met professioneel aangebrachte tape wordt je dagelijks leven minder sterk beïnvloed door bijvoorbeeld pijn of vervelende klachten. Je werkt tegelijkertijd ook effectief aan het herstel.

Traditionele tape en medische tape

De welbekende traditionele tape wordt gebruikt voor het ondersteunen en stabiliseren van het probleem. Het tapen wordt pas gedaan wanneer de ergste pijn of zwelling is afgezwakt. Zo kun je dus wel gewoon blijven bewegen. Je kunt ook tijdens het sporten je knie intapen, zodat de bewegingsvrijheid wordt beperkt. Dit kan helpen, omdat je de boel niet forceert en mogelijk meer pijn krijgt. Deze methode heeft als doel om verdere schade te voorkomen. Daarnaast heb je ook medische tape, deze beperkt de bewegingsvrijheid niet, maar bevordert wel het herstel. Medische tape is daarom vaker een betere oplossing.

Welke tape is beter?

Per situatie verschilt het of jij in aanmerking komt voor traditionele tape of medische tape. De podotherapeut maakt naar aanleiding van de klachten en ernst van de situatie een inschatting en bekijkt welke tape het beste bij jou past. Het is niet zo zeer dat medische tape echt specifiek voor sporters is. Medische tape wordt namelijk ook veel gebruikt om een lichaamshouding te corrigeren.

Hoe lang moet je je knie intapen

Dit verschilt per persoon en per klacht. Daarbij wordt altijd vermeld dat blijven bewegen wel verreist is, dit bevordert de doorbloeding en tegelijkertijd het natuurlijke herstel. Samen met de podotherapeut kun je bepalen wanneer het een goed moment is om de tape te verwijderen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *