Ik heb hier veel van geleerd

In Amerika zijn er over het algemeen veel zaken wat betreft letselschade, maar in Nederland gaat het er iets anders aan toe. Waar je in Amerika elkaar zomaar kunt aanklagen voor alles en nog wat op het gebied van het toebrengen van letsel, gaat men in Nederland meer uit van het gezond verstand. In Amerika maken ze er bijna een sport van om elkaar aan te klagen. Zo zijn er mensen die erop azen om zichzelf te bezeren in een winkel of met een product, zodat ze het bedrijf voor een miljoenen claim kunnen aanklagen. Daardoor moeten bedrijven vaak lange disclaimers opstellen voor hun producten en diensten. Op die manier verkleinen ze de kans dat ze in een nare situatie terecht komen met mensen die hun willen aanklagen om de meest rare voorvallen. Als een bedrijf geen disclaimer opstelt, dan is de kans groot dat ze worden aangeklaagd voor het toebrengen van letsel. In Nederland gaat men gelukkig meer uit van het gezond verstand en probeert men niet constant elkaar een claim aan te brengen. Toch blijft er altijd wel sprake van letselschade zaken, want er blijft altijd de kans bestaan op ongelukken.

Niet mijn schuld

Laatst ben ik in een ongeluk terecht gekomen, zonder dat ik daar iets aan kon doen. Ik was aan het fietsen, totdat ik ineens van de weg werd gedrukt door een auto. Hij sneed mij zodanig af dat ik geen kant meer op kon. Hij raakte mij ook aan met de voorkant van zijn auto, waardoor ik hard op de stoep terecht kwam. Ik kon grotendeels mijn val breken, doordat ik als eerst met mijn arm op de grond terecht kwam. Echter zorgde dat ook juist voor de hevige pijn in mijn sleutelbeen. De automobilist heeft mij over het hoofd gezien en was overduidelijk de schuldige van het ongeluk.

Flink veel last

Ik heb een lange tijd last gehad van mijn sleutelbeen en wel degelijk letsel overgehouden aan het ongeluk. Ik heb besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om juist actie te ondernemen en op zoek te gaan naar een letselschade advocaat in Den Haag. Dat is iemand met kennis van zaken rondom letselschade en deze persoon kan mij goed van advies voorzien. Het is iets wat voor mij erg waardevol is. Deze persoon gaat voor mij aan de slag met het juridisch proces en zo kan ik ik mij richten op het herstel van mijn sleutelbeen.