Hoe gebruik je pagers effectief?

De pager maakte zijn debuut in New York in 1950, werd gebruikt door artsen, woog 200 gram en kostte $12 per maand. Huidige pagers maken gebruik van een ‘simulcast’ systeem waarin de communicatie via meerdere kanalen verzonden wordt, zoals radio en telefoonnetwerken. Het is betrouwbaar, simpel en een zichtbaar statussymbool.

De betrouwbaarheid komt door de techniek waarvan de pager gebruik maakt bij het ontvangen van een boodschap; doordat de pager gebruik kan maken van meerdere netwerken komt de boodschap altijd aan. Het feit dat daar de afgelopen 67 jaar meerdere netwerken aan zijn toegevoegd onderschrijft deze constatering. Een pager is simpel, de ontvanger krijgt een korte boodschap met daarbij een niet te missen melding in de vorm van geluid. Deze melding stopt pas wanneer de gebruiker de boodschap gelezen heeft en deze heeft uitgezet. Een klein apparaat dat piept in geval van nood, met een knop om de melding af te handelen.

De pager is eigenlijk de voorloper van de mobiele telefoon. Het apparaat wordt bevestigd aan de riem en is ten alle tijden zichtbaar voor de andere medewerkers. Iemand met een pager zorgt voor je veiligheid in geval van nood en dat schept aanzien. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Echter zien we steeds vaker in de gezondheidszorg dat er gebruik wordt gemaakt van apps. Dit is natuurlijk super handig, maar heeft ook een keerzijde. Mocht je geen ontvangst hebben, dan komt het bericht ook niet aan.

Zou je pagers willen aanschaffen? Bij Ceyont vind je hier meer informatie over!