ERGONOMISCH VERANTWOORDE MEUBELS

Wanneer je last hebt van je nek of je ervaart rugpijn, dan is het verstandig om na te gaan waar dit door komt. Er kunnen meerdere oorzaken zijn die ervoor zorgen dat je last krijgt van je rug. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om het risico van rugklachten te verminderen.

IS JOUW BED NOG GOED?

Allereerst, kijk eens of jouw bed nog goed is. Word je vaak wakker met een stijve nek of pijnlijke rug? En is jouw matras ouder dan 10 jaar? Dan is het misschien tijd om er afscheid van te nemen en een nieuwe aan te schaffen. Een goed matras geeft de juiste ondersteuning op de juiste plaats. De beste houding in bed is wanneer je hoofd, nek en ruggengraat min of meer in een rechte lijn liggen. Zo belast je je ruggengraat het minst en heb je minder risico rug- of nekklachten te krijgen. De beste slaaphouding is op je zij, wanneer je hoofd, nek en rug op een lijn liggen. Zorg voor een hoofdkussen die goede ondersteuning biedt, ook in je hals. Je hoofd moet hierbij niet te hoog en niet te laag liggen en ook niet te veel naar voren of naar achteren.

Tegenwoordig worden de beste matrassen door experts gemaakt en zijn er legio soorten met verschillende hardheden. Voor elk mens een andere wens, want slapen is een persoonlijke aangelegenheid. Wanneer je gaat shoppen voor een nieuw matras, kun je het beste in een showroom meerdere matrassen uitproberen en je goed laten adviseren.

IS JOUW BUREAUSTOEL ERGONOMISCH?

Wat ook nek- en rugklachten kan veroorzaken is een slechte zithouding. Als je lang achter elkaar moet zitten omdat je op de computer werkt, dan is het belangrijk om een goede bureaustoel te gebruiken. Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je op de juiste manier en in comfort een langere tijd kunt zitten. Vaak zijn bureaustoelen die ergonomisch genoemd worden nog steeds niet optimaal, omdat die statisch zijn, de stoel beweegt niet. Een echt goede ergonomische stoel is dynamisch. Dit wil zeggen dat de stoel een dynamische zitting heeft en de bewegingen van jouw lichaam volgt. Hiermee ben je ongemerkt continue een beetje in beweging tijdens het werken aan jouw bureau. Deze kleine bewegingen zorgen ervoor dat je rug niet langdurig belast wordt op één plek. Op een ergonomische stoel van Spinalis zit je op natuurlijke wijze rechtop en doordat je lichaam continue de balans zoekt om jouw rechtop te houden, worden je rug- en buikspieren gestimuleerd om actief te blijven en worden op deze manier versterkt.

Wanneer je gaat shoppen voor een nieuwe bureaustoel, kun je het beste een afspraak maken bij Spinalis om de showroom te bezoeken voor professioneel advies en ter plekke de ergonomische stoelen uit te proberen.

INVESTEREN IN ERGONOMISCHE MEUBELS

Nu je weet waar je op kunt letten wanneer je last hebt van nek – of rugklachten, weet je ook dat het meer dan waard is om te investeren in ergonomische meubels van kwaliteit die jouw welzijn en gezondheid bevorderen. Bedenk hierbij dat een goede nachtrust essentieel is om optimaal te kunnen functioneren. En een actieve zithouding tijdens het werk helpt rugklachten te voorkomen, te verhelpen of te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *