Een trage schildklier: oorzaak van veel fysieke ongemakken

schildklier test

Bij elk pijntje of bij ieder onbestemd fysiek ongemak gelijk naar de huisarts gaan, daarvan zijn veel Nederlanders overtuigd dat dat niet nodig is. Echter dien je je niet te laten beletten goed te blijven luisteren naar je lichaam. Dit is zeker zo als je merkt dat je gelijktijdig allerlei klachten krijgt van heel verschillende aard. Dan is er namelijk mogelijk wel degelijk iets aan de hand. De kans op een serieus probleem is zelfs nog groter wanneer je te maken krijgt met een plotselinge gewichtstoename. Een schildklier test laten uitvoeren kan dan weleens dé manier zijn om het onderliggende probleem te achterhalen. Het kan namelijk zo zijn dat je een te traag werkende schildklier hebt en als dat zo is, dan kun je daar maar beter snel van op de hoogte zijn.

Symptomen van een langzame schildklier

Een te langzame schildklier kan leiden tot enorm veel verschillende symptomen, al moet hier wel gelijk bij gezegd worden dat je deze lang niet allemaal hoeft te hebben en ook niet alles gelijktijdig. Een bekend verschijnsel is niettemin die toename in gewicht, ogenschijnlijk zonder verdere aanleiding. Ook hebben patiënten met een trage schildklier vaak last van vermoeidheid, problemen in de maag en de darmen, opgezette oogleden en duizeligheid. Ook heeft men het vaak koud, soms zelfs leidend tot een lichaamstemperatuur van onder de 36 graden.

schildklier test

Hoe ga je met een traag werkende schildklier om?

Een van de vervelendste kenmerken van een langzaam werkende schildklier is dat deze schildklier niet via medicatie of een operatie hersteld kan worden. Medicijnen zullen er dus de rest van je leven voor moeten zorgen dat je lichaam genoeg schildklierhormonen binnen krijgt. Het positieve daarvan is wel dat de klachten waarvan je last had dan volledig zouden kunnen verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *