Een operatie gehad? Wat u moet doen

Als u een operatie heeft gehad, dan is de nazorg een belangrijk onderdeel om te revalideren naar uw gezondheid. Nazorg vindt u in verschillende vormen terug. Het is mogelijk om door een verpleegkundige geholpen te worden wanneer u thuis verblijft, maar u kunt ook behandeld worden door uw plaatselijke arts. Poliklinische nazorg is de term die gebruikt wordt wanneer u voor uw nazorg naar het ziekenhuis moet om de desbetreffende arts te spreken die een peiling maakt van uw gezondheidsvorderingen. Maar er zijn ook dingen die u zelf kunt doen om uw nazorg goed te laten verlopen of om sneller te revalideren. Hier vindt u een aantal tips die u kunnen helpen tijdens uw revalidatieproces.

Luister naar de arts

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen, is goed te luisteren naar wat uw arts zegt. Waarschijnlijk geeft de arts u wat advies mee over een aantal dingen in uw revalidatieproces waar u rekening mee moet houden. Elk revalidatieproces is namelijk anders, dit komt door de verschillende soorten operaties die er zijn. Elke operatie heeft een ander revalidatieproces nodig.

Wat moet u doen wanneer u pijn heeft?

Pijn is onontkoombaar wanneer u een operatie heeft gehad, maar de pijn hoort wel redelijk te zijn. Als u teveel pijn ervaart, kan dit duiden op een complicatie die u voor de voeten loopt, daarom is het handig om uw arts op de hoogte te stellen als u pijn heeft. Maar pijn komt in verschillende vormen. Het kan namelijk zo zijn dat u pijn heeft maar dat deze niet constant is. In dit geval kan dat zijn door een bepaalde handeling of iets dergelijks. Vraag daarom hulp als het u te veel wordt. Ook kunt u pijn bestrijden door pijnstillers te nemen.

Wat moet u eten?

Misselijkheid of verstoptheid zijn klachten die vaak voorkomen wanneer u net uw operatie heeft gehad. Eten is echter enorm belangrijk voor uw herstel. De voedingsstoffen die u consumeert tijdens het eten zorgen ervoor dat uw lichaam zich kan herstellen van het trauma dat het heeft opgelopen. Om het proces te helpen, kunt u vitamine kopen of zelfs liposomale bij verschillende winkels zoals drogisterijen of online bij CureSupport.

Wat moet u doen?

Wat u verder moet doen is bewegen. Na uw operatie zal de arts peilen hoeveel bewegingsvrijheid u kunt hebben, daarmee stelt hij een advies op over uw beweging. Het is belangrijk om te blijven bewegen, zodat uw revalidatieproces vordert en u weer een dagelijks leven kan leiden zonder ongemakken. Let op dat teveel bewegen nadelig kan zijn en complicaties kan veroorzaken. U kunt bijvoorbeeld niet met een wond die nog geneest gaan boxen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *