Deze behandeling zorgt voor mooie wenkbrauwen

Ben je van mening dat jouw wenkbrauwen niet mooi zijn of te ver afgezakt op je gezicht staan? Dan is een wenkbrauwlift misschien een idee. Het verzorgen van je wenkbrauwen speelt natuurlijk ook een grote rol of je jouw wenkbrauwen wel of niet mooi vindt. In dit artikel wordt een behandeling voor het liften van je wenkbrauwen uitgelegd en hoe je jouw wenkbrauwen kan verzorgen en je wenkbrauwen weer een mooie vorm kan geven.

Wenkbrauwlift behandeling

Deze behandeling gaat bijna altijd samen met een ooglidcorrectie. Deze behandelingen worden gecombineerd, omdat anders nog te veel huid overblijft bij het bovenooglid. Bij een wenkbrauwlift wordt ervoor gezorgd dat de wenkbrauwen weer hoger staan in uw gezicht. De behandeling neemt plaats onder goede verdoving, zodat de operatie pijnloos verloopt. Na de behandeling kan het zijn dat je een blauwe plek overhoudt, maar deze plek zal in de loop van de tijd genezen en opklaren. Na de behandeling kan het zijn dat je minder gevoel op je voorhoofd hebt gekregen dit kan een lange tijd aanhouden samen met jeuk op je voorhoofd. Een lift kan je ondergaan als je wenkbrauwen te laag op je gezicht staan, dit gebeurt meestal door ouderdom. De meeste behandelingen verlopen goed op een enkeling na. De behandelingen die niet goed zijn gegaan lopen onder of over correctie op en deze moeten opnieuw behandeld worden. Hieronder een aantal voor- en nadelen over de behandeling: 

Voordelen

  • Door de ingreep ziet je gezicht er jonger uit
  • Er zijn minder voorhoofd rimpels
  • Een goed zicht

Nadelen

  • Kans op onder of over correctie
  • Heringreep nodig
  • Blauwe plek na de behandeling 
  • Minder gevoel op het voorhoofd

Behandelingskosten

De kosten per behandeling kan erg verschillend zijn want elke kliniek heeft andere prijzen.

De kosten verschillen best wat van elkaar, omdat de ene kliniek meer ervaring heeft in deze plastische chirurgie dan de andere kliniek. Een chirurg met meer dan tien jaar ervaring is duurder dan een chirurg met vijf jaar ervaring. De wenkbrauwlift kosten zijn bij een ervaren chirurg ongeveer 1400 euro of lager. Het is aan jou de keuze of je een kliniek kiest die het goedkoop aanbiedt en minder ervaring heeft of de wat duurdere kliniek die vele jaren ervaring heeft op het gebied van plastische chirurgie. Er zijn verschillende behandelingen die rond het oog plaatsvinden hieronder staan er een paar:

  • Wenkbrauwlift
  • Een ooglidcorrectie
  • Een ooglidverstrakking

Wenkbrauwen zelf bijhouden en verzorgen

Je wenkbrauwen bijhouden en verzorgen is ook erg belangrijk voor de conditie van je wenkbrauwen. Je wenkbrauwen kan je verzorgen door bijvoorbeeld te epileren. Let wel op dat je bij epileren de vorm van je wenkbrauwen blijft volgen anders heb je ineens een lege plek bij je wenkbrauw en dat is natuurlijk geen goed verzorgd gezicht. Epileren kan je ook door een schoonheidsspecialist laten doen. Als je het zelf doet zorg dan voor een normaal vergrootte spiegel en goede belichting. Het schoonhouden van je wenkbrauwen is ook heel belangrijk de verzorging. Als je een bepaald verzorgingsmiddel op je wenkbrauw hebt gedaan moet je het weer voor het slapen uitwassen om te zorgen dat je huid niet uitdroogt en geen irritaties krijgt.