Blijf niet rondlopen met jullie relatieproblemen

Blijf niet rondlopen met jullie relatieproblemen

In geen enkele relatie is het altijd rozengeur en maneschijn Twee op de drie Nederlanders ervaart weleens relatieproblemen. Vaak komen jullie daar samen weer uit, maar dat lukt niet altijd. Jullie ruzies herhalen zich en jullie komen steeds verder van elkaar af te staan. Soms gaat het door gebeurtenissen in jullie leven niet goed met jullie relatie. Jullie zijn verhuisd of jullie hebben financiële problemen. Je partner is ontrouw geweest of één van jullie heeft psychische problemen. Deze gebeurtenissen leggen een enorme druk op jullie relatie. Ook zijn er perioden in het leven waarin veel mensen relatieproblemen hebben. Als jullie kinderen krijgen of als dat juist niet lukt. Als jullie kinderen uit huis gaan of als jullie stoppen met werken. Vaak heb je in deze periodes verwachtingen van elkaar. Je ontdekt, dat die verwachtingen niet waargemaakt worden en dat jullie van elkaar verschillen. De nieuwe levensfase zorgt voor veranderingen in jullie relatie. Moeten jullie veranderen of jullie verschillen accepteren? Bij dit soort vragen kan een relatietherapeut jullie helpen. Hij helpt jullie bij het vinden van de oorzaak van jullie relatieproblemen en bij het werken aan een oplossing hiervan.

Herken de signalen van een neerwaartse spiraal

Als je eenmaal in een neerwaartse spiraal zit met je partner, kom je hier maar moeilijk uit. Het gevaar van het ontstaan van een negatieve spiraal is groter als jullie vaak kritiek hebben op elkaar. In zo’n situatie voel je je vaak aangevallen. Een logische reactie is, dat je jezelf gaat verdedigen. Ook jij maakt je partner verwijten. Een andere veelvoorkomende reactie is, dat jij of je partner een muur optrekt. Zo voorkom je, dat je geraakt wordt door kritiek. De ander probeert nog harder tegen de muur te trappen om jou te bereiken. Voordat je het weet, zit je in vaste patronen waar je niet meer uitkomt. Een relatietherapeut helpt jullie door inzicht te krijgen in jullie gedrag en de reactie die dit oproept bij de ander. Zo doorbreken jullie de vastgeroeste patronen.

De relatietherapeut in Amsterdam gaat met jullie aan de slag

Wat gebeurt er als je besluit om in relatietherapie te gaan ? Je neemt contact op met onze therapeut in Amsterdam voor een kennismaking. Het is belangrijk, dat er een klik is tussen jullie en de therapeut. In dit gesprek krijg je een eerste indruk van de therapeut. Jullie bespreken waarom jullie in therapie willen. Willen jullie praktisch aan de slag en staan jullie open voor huiswerkopdrachten? De therapie is maatwerk en de therapeut maakt gebruik van verschillende therapievormen. De therapeut probeert zich tijdens het intakegesprek een beeld te vormen van jullie behoeften. Hieruit volgt een duidelijk plan van aanpak. Samen met de therapeut gaan jullie aan de slag. De therapie zelf kenmerkt zich door een kortdurende traject met praktische adviezen. De therapeut vertelt jullie niet hoe jullie het moeten doen, maar begeleidt jullie op jullie ontdekkingstocht om weer dichterbij elkaar te komen. Wil je weten of relatietherapie jullie verder kan helpen? Neem dan contact met ons op. Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Ook in andere steden kan je terecht voor relatietherapie.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *