Alles wat je moet weten over erectiestoornissen en erectiepillen

Male Extra

Het overkomt mannen van alle leeftijden: problemen met de erectie. Het is niets om je voor te schamen en gelukkig zijn er ook dingen die je eraan kunt doen. Maar wat is een erectiestoornis nu precies, en wat kun je eraan doen? Dankzij mediq apotheek krijg je alle belangrijke informatie op een rij. Lees gauw verder en maak kennis met de basisinformatie over erectiestoornissen en medicijnen voor deze kwaal.

Wat is een erectiestoornis?

Hoewel iedereen de term erectiestoornis wel eens heeft gehoord, is het toch belangrijk een duidende definitie hiervan te hanteren. Dit om te voorkomen dat je andere termen en kwalen door de war gaat halen met dit probleem, en daardoor wellicht niet de juiste hulp of medicijnen krijgt die je nodig hebt.

Het verschijnsel

Een erectiestoornis is het onvermogen om een erectie of volledige erectie van de penis te verkrijgen of te behouden. Daardoor wordt het vaak onmogelijk of zeer moeilijk om geslachtsgemeenschap te hebben. Het probleem met het verkrijgen van een erectie staat volledig los van het vermogen tot het hebben van een zaadlozing. Het heeft ook niets te maken met vruchtbaarheid. Wanneer je dus problemen hebt met het krijgen van een erectie dan hoeft dit absoluut niet te betekenen dat je ook geen kinderen kunt krijgen of niet klaar kunt komen. Het onderscheid tussen die verschillende aspecten van het mannelijk geslachtsdeel is belangrijk. Op www.mediq-apotheek.nl kun je meer informatie vinden over de definitie van het probleem en de verschillende mogelijke oplossingen.

levitra

De oorzaak van een erectiestoornis

In tegenstelling tot wat velen denken is een erectiestoornis niet altijd een lichamelijk probleem. Het is ook niet altijd een probleem dat je op kunt lossen zonder hulp. In veel gevallen is het aan te raden er met een expert over in gesprek te gaan. 

Soms is een psychisch probleem de oorzaak. Dat is niet zomaar te behandelen met pillen. Je kunt wel in gesprek gaan met een seksuoloog en via die weg erachter komen wat je kunt doen. Het kan ook besproken worden met een psycholoog. Wanneer het een psychische oorsprong heeft, dan is behandeling met alleen pillen in ieder geval niet aan te raden. Je bestrijdt dan namelijk een symptoom en niet de kern van het probleem. De kern van het probleem zit immers in je hoofd. Daar moet je dan ook beginnen met zoeken naar de oplossing. Een aantal psychische oorzaken voor dit probleem kunnen zijn depressie, een burn-out een schizofrene stoornis. Het is belangrijk om te onthouden dat je nooit zelf conclusies moet trekken over zoiets. Schakel altijd deskundige hulp in.

Lichamelijke oorzaken van een erectiestoornis

Hoewel de psychische oorzaak van een erectiestoornis nogal wat complicaties met zich mee kan brengen en ingewikkeld is om te begrijpen, is de lichamelijke oorzaak makkelijker uit te leggen en in sommige gevallen ook makkelijker te behandelen. Een lichamelijke oorzaak kan zijn dat de bloedvaten vernauwen, waardoor de bloedtoevoer naar de penis vermindert. Om een erectie te krijgen moet er namelijk bloed naar de penis kunnen stromen. De erectiekracht neemt af als dit minder goed mogelijk is. Het kan ook zijn dat de bloedvaten minder elasticiteit hebben dan voorheen. Ook dan kan het probleem zijn dat er te weinig bloed naar de penis kan stromen. 

Je levensstijl aanpassen

Vernauwde bloedvaten en dus moeite met een erectie krijgen heeft vaak deels te maken met je levensstijl. Dit betekent natuurlijk niet dat het allemaal jouw schuld is, maar het betekent wel dat er iets is dat je kunt doen om het op te lossen. Ben jij bijvoorbeeld iemand die geregeld rookt? Dat kan invloed hebben op je erecties. 

Cialis

Slechte gewoonten

Roken is in alle gevallen vrij slecht voor je dus het is een gewoonte waar je het beste vanaf kunt proberen te komen. Maar ook overgewicht kan een grote rol spelen in het uitblijven van een stevige erectie. Overgewicht is zeer slecht voor je bloedvaten en hart, dus het is ook niet gek dat het invloed heeft op je erectie. Dat staat ook weer in contact met het hebben van een te hoog cholesterol, wat ook weer invloed heeft op de erectie. Kortom: voeding en voldoende beweging hebben een positief effect op je erectie en weinig bewegen en teveel eten een negatief effect. Diabetes kan het ook moeilijker maken om een erectie te krijgen, alsmede een hoge bloeddruk. Zelfs overmatig alcoholgebruik en drugsgebruik heeft grote invloed op je erectie.

Veelvoorkomend probleem

Er zijn een aantal gezondheidsproblemen waar mensen zich zo voor schamen dat er veel te weinig over wordt gepraat. Dat geeft anderen weer het gevoel dat bijna niemand met de problemen kampt waar zij mee te maken hebben. Erectiestoornissen vallen in die categorie. Het geeft je misschien het gevoel dat je iets verkeerd doet en veel mannen voelen zich alleen in hun stoornis. Maar het tegendeel is waar. Een erectiestoornis is een onderdeel van ouder worden. Sommige mannen overkomt het zo nu en dan, anderen hebben er vaker last van. Maar het is goed om te onthouden dat er altijd tienduizenden mannen in ons land zijn met dit probleem en dat er helemaal niets mis is met hulp zoeken hiervoor. 

Caverject

Pillen om te helpen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jezelf van dit probleem af te helpen. Allereerst kun je natuurlijk je levensstijl aanpassen als dit een probleem is. Stop met roken, eet gezonder of ga meer bewegen. Maar als dit niet de oorzaak is of geen invloed heeft op het probleem dan kun je altijd nog kiezen voor erectiepillen. Deze pillen helpen je ondanks de stoornis toch een erectie te krijgen. Het kan een tijdelijke oplossing zijn, of een medicijn dat je gedurende langere periode gebruikt. Er zijn meerdere soorten pillen om uit te kiezen en je kunt ze zowel via je huisarts krijgen als op het internet. Beide zijn een prima oplossing maar zorg wel dat je je altijd goed inleest in een bepaald medicijn. Het moet natuurlijk wel goed bij je passen.