3 tips voor het aanschaffen van een gehoorapparaat

Gehoorapparaat

Een gehoorapparaat is een apparaat dat uitstekend kan helpen bij problemen die zijn ontstaan aan het gehoor. Met een simpele oplossing is het namelijk vervolgens mogelijk om het gehoor weer zo te herstellen dat dit net was als voorheen. Uiteraard is dat niet in alle gevallen zo, maar het is natuurlijk altijd het proberen waard. In deze tekst gaan we daarom kijken naar 3 verschillende tips die belangrijk zijn bij de aanschaf van een gehoorapparaat.

1. Laat audicien Den Bosch je helpen

Allereerst is het belangrijk om vast te laten stellen wat precies het probleem aan het gehoor is. Het kan namelijk van alles zijn en hiervoor is een gehoortest nodig. Een gehoortest kan namelijk aanwijzen of er problemen aan het gehoor zijn en of er een gehoorapparaat nodig is om deze problemen op te lossen. Tijdens de gehoortest krijg je allerlei geluiden te horen waarvan de audicien Den Bosch vervolgens vragen gaat stellen. Bijvoorbeeld aan welke kant je het geluid het beste herkent. Op die manier kan hij namelijk vaststellen welk probleem er precies is en waar deze zich bevindt. Het kan natuurlijk aan een oor zijn, maar ook aan beide oren en daarom is het belangrijk om het goed uit te laten zoeken.

Gehoorapparaat

2. Ga op zoek naar een fijne audicien

De audicien gaat je vervolgens verder helpen dus het is belangrijk dat je je hier goed bij voelt. Er zijn een hoop manieren om de gehoortest te doen. Het is namelijk ook mogelijk om een online gehoortest te doen. Een online gehoortest werkt hetzelfde als bij een audicien, maar dan gewoon vanuit huis. Ook een hele makkelijke manier dus om er achter te komen waar de problemen zich bevinden.

Gehoorapparaat

3. Neem contact op met de zorgverzekeraar

Vervolgens is het dan tijd om een gehoorapparaat uit te zoeken welke kan helpen bij de problemen. Het is dan ook handig om contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Een gedeelte, of het gehele apparaat, kan namelijk vergoed worden. In het basispakket worden sommige gehoorproblemen vergoed door de verzekeraar. Het is zonde om niet eerst even contact op te nemen zodat je weet welke apparaten in het pakket vallen. Op die manier kun je een hele hoop kosten besparen aangezien de kosten van een apparaat vrij hoog kunnen zijn wanneer je deze geheel zelf koopt. Het scheelt dan dus een hele hoop geld.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *