Blogbericht

 • Vakantie?

  25 juli 2016
  door

  Het is vakantie. Nou ja, mijn dochter heeft zes weken vrij van school. Eén week is reeds voorbij. Nog vijf te gaan. Ik zie altijd op tegen deze periode. Mijn meissie en mijn man zijn meer thuis, dus: meer geklets aan mijn hoofd…meer vragen…meer rommel in en om het huis… Allemaal heel gezellig en ik geniet er ook wel van, maar het betekent ook: meer werk én minder rust. En na de vakantie open ik mijn praktijk voor psychologische hulp bij depressieve klachten. Ook daar moet nog vanalles voor gebeuren. Oef…

  Gelukkig had ik vorige week elke dag genoeg energie. Sinds lange tijd had ik geen middagdutjes of ellenlange slaapsessies nodig. Nu is het de kunst dat zo te houden. Daarom ben ik vorige week weer voor het eerst sinds twee jaar naar de psycholoog geweest. De depressie-terugval waar ik laatst over vertelde duurde gelukkig niet lang, maar wat ondersteuning kan ik wel weer gebruiken. Zeker met het oog op de nabije toekomst. Als ik cliënten ga zien kan ik niet zomaar een afspraak afzeggen omdat ik het zelf even niet trek.

  Mijn psycholoog en ik stelden dat ik momenteel geen symptomen van depressie of manie heb. Wel heb ik een probleem met het aanvoelen van mijn (fysieke) grenzen wat betreft energie en spanning. Mijn psycholoog refereerde aan ADHD kenmerken die het me lastig maken mijn tijd en aandacht goed te verdelen. Zo liep ik gisteren bijvoorbeeld, na een week gezonde energie, toch ‘weer even over’. Mijn hoofd was zo vol en chaotisch dat ik het niet trok om naar een leuk kort filmpje te kijken die mijn man wilde laten zien. Ook was ik ineens gefrustreerd dat ik niet aan het doen was wat ik wilde doen. Namelijk, knutselen met mijn dochter in plaats van werken aan mijn praktijk.

  Het is dus weer even zoeken naar een manier om efficiënter te denken en te plannen. Zodat ik gezellig met mijn man en dochter kan vertoeven, me minder druk om het huishouden maak en weet wanneer ik kan werken.

  Ik neem in elk geval even vakantie van mijn blog. Ik wens je een goede zomer toe en ben over vijf weken hier weer terug!

  Linda.

  «   »

 • Nieuwste berichten

  Alle berichten