Blogbericht

 • Mijn laatste blogbericht!

  5 september 2016
  door

  Zo…de vakantie is achter de rug, dus hier ben ik weer. En wel met mijn laatste blogbericht voor To My Loved Ones. Ik open deze maand mijn praktijk voor psychologische hulp bij depressieve klachten (www.lindastraatman.nl) en heb de kans gekregen te bloggen over depressiepreventie voor een onderwijsadviesbureau. En aangezien ik maar twee handen en één hoofd heb, heb ik ervoor gekozen te stoppen met dit blog. Mijn berichten blijven nog wel even online staan, dus mocht je me missen ;-)…je kunt alles nog eens nalezen.

  Ook To My Loved Ones zit niet stil. De crew is momenteel opnames aan het maken voor hun nieuwe documentaire ‘Stress to impress’, over prestatiedruk bij jongeren. Net als depressie en suïcide onder jongeren, het onderwerp van hun eerste docu, is prestatiedruk een onderwerp dat aandacht behoeft.

  Het gevoel van jongeren te moeten voldoen aan alle eisen die aan ze worden gesteld door school, het (toekomstig) werkveld, baantje, sport, vrienden, familie en (social) media…werkt overmatige stress in de hand. Stress is een vorm van angst. Het leidt niet zelden tot veel onzekerheid aangaande de eigen identiteit en keuzevrijheid, depressieve klachten, en vluchtgedrag zoals middelenmisbruik.

  Ook het feit dat de maatschappij zich heeft ontwikkeld tot een 24/7 business en het huidige leenstelsel voor studiekosten maken het voor jongeren moeilijk om rust in het hoofd en het dagelijks leven creëren.

  Ik ben benieuwd wat we er allemaal over gaan horen en zien in Stress to Impress. Ik hoop dat de documentaire bewustwording teweegbrengt bij jongeren zelf, maar zeker ook bij de mensen om hen heen. Wat moeten we de huidige generatie jongeren leren in het omgaan met de prestatiedruk die zij ervaren? En voor wie is die rol weggelegd? Wat kunnen jongeren zelf of samen doen om te voorkomen dat prestatiedruk leidt tot psychische klachten en andere gezondheidsproblemen?

  Ben of ken jij iemand die over deze onderwerpen een mening, ideeën en interessante informatie heeft? En kun je leuk schrijven? Dan is dit wellicht een mooi moment om het ‘blogstokje’ van mij over te nemen! Interesse? Neem dan contact op met To My Loved Ones via: http://tomylovedones.nl/contact.

  Ik bedank To My Loved Ones en jullie, lezers, voor jullie betrokkenheid bij mijn blogberichten. Ik hoop dat ik jullie wat hoop, handvatten en positiviteit heb mee kunnen geven. Ik heb met veel plezier voor jullie geschreven!

  Linda.

  «  

 • Nieuwste berichten

  Alle berichten