Blogbericht

 • Ik lijd aan een depressie

  19 september 2015
  door

  Welkom op mijn blog. Mijn naam is Linda Straatman. Ik ben toegepast psycholoog en ervaringsdeskundig in het lijden aan depressie en het overwinnen ervan. Graag deel ik op dit blog mijn kennis en ervaring met jou.

  ‘’Ik lijd aan een depressie.’’

  Tjee…dat zeg je niet zomaar. Ten eerste moet je daarvoor weten en begrijpen dát dat zo is. En erachter komen dat je een depressie hebt is niet eenvoudig. Om over de geschiedenis die eraan vooraf gaat nog maar te zwijgen. Ten tweede moet je het ook nog eens hardop durven zeggen. In de spiegel kijken en tegenover jezelf erkennen dat je een ernstig psychisch probleem hebt…AUW. En het leven doet al zo’n zeer.

  Zolang ik mij kon herinneren voelde ik dat er ‘iets niet klopte’, toen jaren van negatieve ervaringen, gedachten en gevoelens mij uiteindelijk lamlegde. Ik was doodmoe, mijn zelfbeeld was aan gruzelementen en mijn vertrouwen in de toekomst nihil. Ik voelde enkel nog wanhoop en teleurstelling. Zo intens dat zelfs mijn hele lichaam er pijn van deed. Ik besloot een psycholoog te bezoeken. In mijn gesprekken met haar werd er heel veel duidelijk.

  Het herkennen én erkennen van een depressie is de eerste stap naar genezing. Ik heb deze stap 1,5 jaar geleden gemaakt. Nu ben ik mijn eigen bedrijf aan het starten en zit ik mijn eerste blog te schrijven. Ik heb levenslust, vertrouwen en een doel.

  ‘’Ik lijd aan een depressie.’’ Nee…dat zei ik niet zomaar. Het mooiste is dat ik op dat moment, eindelijk, het ergste had gehad. Er ging een wereld voor me open. En daar wil ik je heel graag álles over vertellen.

  Linda.

    »

 • Nieuwste berichten

  Alle berichten