Blogbericht

 • Hoe is het om een dag zonder telefoon te leven?

  17 oktober 2016
  door

  Het was vooral in het begin even flink afzien!! Eerlijk gezegd het was best moeilijk voor mij om een dag mijn telefoon aan de kant te leggen.
  Nu ik thuis zit check ik mijn telefoon regelmatig of ben ik gewoon YouTube filmpjes aan het bekijken. Ik kan je zeggen dat het best wel een uitdaging was! Soms had ik momenten dat ik mijn telefoon serieus miste. Ik heb namelijk altijd mijn telefoon op zak. Het is gewoon een soort kledingstuk van me geworden. Of een sieraad… ken je het gevoel als je je horloge vergeten bent om te doen? Dat gevoel… het voelt gewoon leeg zonder telefoon.

  Ik besef me dat het gewoon een soort verslaving is geworden. En natuurlijk helpen alle nieuwe technische ontwikkelingen je daarbij. Social Media wil dat je juist op de hoogte wordt gehouden en de concurrentie is groot. Dit gaat denk ik best wel een groot probleem worden. Kids, jongeren en volwassenen krijgen steeds meer nek en rugklachten en dit kan uiteindelijk lijden tot een smartphone-nek.

  Wat is nou precies een smartphone-nek? Dit is eigenlijk gewoon een bochel. Als er teveel druk op de tussenwervelschijven ontstaat door een verkeerde houding, kan dit uiteindelijk gewoon lijden tot een bochel.
  Wees hier dus voorzichtig mee! Fysiotherapeuten hebben het hier momenteel ontzettend druk mee en maken zich hier zorgen om. Laten we het niet hebben over de verjaardagsfeestjes waar iedereen met zijn neus in zijn telefoon zit. Jammer. Ik besef ook dat ik hierzelf ook wel een beetje aan mee doe. De echte communicatie tussen mensen wordt steeds minder en gaat meer en meer via pc en telefoon.

  Toen ik eindelijk me rust een beetje begon te vinden begon het zelfs fijn te worden. Even geen druk om Whatsapp berichten terug te sturen, of Facebook te volgen. En Twitter die alsmaar met nieuwe tweets komt. Ik had gewoon echt even rust aan mijn hoofd.
  Conclusie: ik ga dit zeker wat vaker ga doen, maar dan gewoon een aantal momenten op 1 dag.
  Ik kan het iedereen aanraden. Soms is het gewoon even nodig om je hoofd, maar ook zeker je nek rust te geven.
  En de wereld vergaat niet als je even onbereikbaar bent!

  «  

 • Nieuwste berichten

  Alle berichten