To my loved ones

 • Over deze documentaire

 • Onze eerste documentaire, die net als onze organisatie ook “To my loved ones heet”, gaat over depressie en zelfdoding onder jongeren. Wij hebben deze documentaire als nabestaanden gemaakt naar aanleiding van de onverwachtse en zelfverkozen dood van onze vriend Dennis (20). In zijn afscheidsbrief legde Dennis uit dat hij jarenlang heeft geleden aan een depressie, en dat hij daardoor het leven niet meer zag zitten. Ook valt te lezen dat Dennis zijn depressie bewust voor zichzelf heeft gehouden, en dat hij er voor koos om geen (professionele) hulp te zoeken.

  In “To my loved ones” (de eerste zin uit de afscheidsbrief van Dennis) gaat Dennis zijn vriendin Sanne op zoek naar antwoorden over depressie en zelfdoding. Niet alleen vertelt zij haar persoonlijke verhaal over hoe de dood van haar vriend haar leven drastisch heeft veranderd, maar ook spreekt zij verschillende mensen die zelf ook depressief zijn geweest of hier ervaring mee hebben.

 • In “To my loved ones” neemt Sanne de kijker vanuit haar perspectief mee in de vragen die zij heeft en de gevoelens waar zij mee worstelt. Zij spreekt onder andere met Noah, Selma en Olympisch schaatser Stefan Groothuis, wie alle drie dicht bij de dood kwamen door hun depressieve gevoelens.
  Ook spreekt zij professor Robert Schoevers over inhoudelijke informatie over depressie en zelfdoding, en hulpverleenster Nanette, wie dagelijks met depressieve jongeren te maken krijgt.

   

  Crowdfunding

  Wij willen iedereen bedanken die via onze Cinecrowd pagina een donatie heeft gedaan voor ons project, of een armbandje heeft gekocht. Met uw bijdrage en aankoop konden wij de documentaire maken; we zijn er blij mee!
  Speciale dank en de beloofde ‘eeuwige roem’ is er voor:
  Karen Drapers, Wesley Spel, Meta Flikweert, Elles Tijssen, Ellen Smit, Sabina Kok, Ans en Erik Vroege, Arkadi Romijn, Nitta Springer, Fam. Jansen, Lex Smeets, Harro Presser, Rob Yntema.

 • Meer filmpjes

Sponsoren

 • roc-flevoland

  ROC Flevoland

  ROC Flevoland is een MBO college waar zowel Sanne, Dennis en Alain als grafisch vormgevers zijn afgestudeerd. ROC Flevoland ondersteunt “To my loved ones” met onder andere het drukwerk en het promoten van ons initiatief!

 • iris-vaessen

  Iris Vaessen

  Iris Vaessen is betrokken bij de opnames van de voice over. Samen met haar duiken we de studio van SAE Institute Amsterdam in om de documentaire te voorzien van een gepaste voice over begeleiding.

 • sae-institute

  SAE Institute Amsterdam

  Het SAE Institute Amsterdam is een internationaal instituut met verschillende opleidingen in het gebied van audio, film en games. Het SAE Institute stelt voor ons hun studio beschikbaar zodat wij samen met Iris Vaessen de voice over kunnen opnemen.

 • equifilm

  Mischa Hondius

  Mischa is cameraman en oprichter van EQuifilm en is betrokken bij de opnames van “To my loved ones”. Mischa zal bij een aantal interviews aanwezig zijn om één van de drie camera’s te bedienen.

 • jardi-kroes

  Jardi Kroes

  Jardi is een oud klasgenoot vanuit de lagere school van Sanne. Hoewel zij weinig contact hadden besluit hij zich na het horen van dit verhaal spontaan in te zetten voor dit project. Jardi heeft de website van “To my loved ones” gerealiseerd. Hij is verantwoordelijk voor de vertaling van het webdesign naar een interactief design.

 • daan-westerink

  Daan Westerink

  Daan is HU docent, journalist en rouwdeskundige. Begin dit jaar kwam van haar een boek uit, “Verder zonder jou” genoemd, waarin 28 jongeren vertellen over het verlies van een ouder, broer, zus of grootouder. In haar rol als journalist is via Daan contact ontstaan tussen “To my loved ones”.

 • willem-pepping

  Willem Pepping

  Willem is student mediavormgeving en heeft een eigen bedrijf in de grafische en interactieve sector. Willem is betrokken bij het ontwerpen van de website van To my loved ones. Ook helpt hij ons mee met het drukwerk ontwerpen.

 • dennis-music

  Dennis Music

  Dennis Music is één van de oudste library music uitgeverijen van Nederland. Dennis Music beheert professionele audio producties ten behoeve van televisie, reclames etc. Zij hebben ons geholpen door ons de muziek in de documentaire gratis te laten gebruiken.

 • malu-keijzer

  Malu Keijzer

  Malu is net afgestudeerd op het HKU en heeft al veel ervaring met het maken van documentaires. Zij heeft ons op verschillende momenten ondersteund met het camera werk en is daarnaast onze ‘second opinion’ voor de montage. Ook heeft Malu ons veel kunnen adviseren in het proces van To my loved ones en is zij daarom een grote aanwinst in ons project.

 • Alain-Dikken

  Alain Dikken

  Samen met Terry Tao is Alain betrokken bij het opnemen van de teaser van To my loved ones. Hij heeft onder andere de filmlocatie geregeld en heeft bovendien een behind the scenes video gemaakt die je natuurlijk ook via onze vimeo pagina kunt bekijken!

 • Terry-Tao

  Terry Tao

  Terry is samen met Alain betrokken bij het opnemen van de teaser van To my loved ones. Hij heeft onder andere de filmlocatie geregeld en heeft bovendien een behind the scenes video gemaakt die je natuurlijk ook via onze Vimeo pagina kunt bekijken!

 • Monuta

  Monuta Pien Gouka

  Pien Gouka, van Monuta, was de uitvaartbegeleidster bij de begrafenis van Dennis en heeft sinds dien goed contact gehouden met het To my loved ones team. Zij is een belangrijke sponsor voor de documentaire en helpt daarnaast mee om de premiere vorm te geven.

 • Cinecrowd

  Cinecrowd

  CineCrowd is een non-profit stichting waar filmmakers hun ideeën voor films kunnen presenteren & pitchen aan het publiek. Iedereen, particulieren en ook bedrijven, kunnen zonder risico een bijdrage leveren en zo de realisatie van een film mogelijk maken.

 • inge-diepman-in-herex-nob-foto

  Inge Diepman

  Inge Diepman is een betrokken en veelzijdige dagvoorzitter, gespreksleider en interviewer. Vaak weet ze met humor de onderste steen boven te halen.Inge zal tijdens de premiere in januari optreden als dagvoorzitter. Inge Diepman werd bekend als tv-presentator van programma’s als Het Zwarte Schaap, B&W en Herexamen. Door haar brede kennis en professionaliteit is Inge Diepman een veelgevraagd dagvoorzitter en discussieleider. Haar stijl is te omschrijven als ‘inhoud in humor verpakt’.

 • podiumhogewoerd

  Podium Hoge Woerd

  De premiere van To my loved ones zal plaats vinden bij Podium Hoge Woerd te Utrecht. Podium Hoge Woerd is het nieuwe, vlakke vloer theater met 229 stoelen in Castellum Hoge Woerd, en is in september 2015 geopend. Podium Hoge Woerd zal jaarlijks ca. 100 voorstellingen presenteren voor bezoekers voornamelijk afkomstig uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. De voorstellingen bestaan uit cabaret en kleinkunst, familie- en jeugdvoorstellingen, (muziek)theater, dans, film en een buitenprogramma.

 • Stichting Stimuleringsfonds Rouw

  Stimuleringsfonds Rouw

  De Stichting Stimuleringsfonds Rouw is opgericht op 1 januari 2010. Het steunfonds komt voort uit de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding. Het Landelijk Dienstencentrum LSR is vanaf 2009 een zelfstandige onderneming en aanspreekpunt voor rouwvragen en activiteiten op het gebied van rouw.

  Het doel van de Stichting Stimuleringsfonds Rouw is: Het stimuleren van aandacht voor rouw en het stimuleren van kennisontwikkeling rondom rouw, alles in de ruimste zin des woords.

 • Weppa

  Weppa

  Wouter Jungman van Weppa.nl heeft de website van To my loved ones geoptimaliseerd voor mobiel en tablet en is mede verantwoordelijkheid voor updates en onderhoud aan de website.

 • Clipjesfabriek

  Clipjesfabriek

  De Clipjesfabriek heeft ons geholpen met het lenen van back-up apparatuur tijdens de opname’s van de documentaire en twee stagiaires hebben de aftermovie voor ons gefilmd.

 • De Vloer Almere

  De Vloer, Almere

  Anne Kien van De Vloer stelde geheel belangeloos de prachtige locatie van de Vloer beschikbaar voor de opnames van To my loved ones (scene met Prof. Robert Schoevers). Daar waren we heel blij mee!