Stress to impress

 • Over deze documentaire

 • Omdat “To my loved ones” ontzettend veel reacties heeft gekregen na de publicatie van onze eerste documentaire, besloten wij in april 2016 verder te gaan met het maken van documentaires en campagnes.

  Onze tweede documentaire gaat over de enorme prestatiedruk waar jongeren in de hedendaagse maatschappij mee te maken krijgen. Denk hierbij aan hoge verwachtingen van zichzelf en van anderen, (ongezond) sociaal media gedrag en de constante behoefte om te streven naar perfectie in elk aspect van het leven. In ‘Stress to Impress’ gaat de ‘To my loved ones’ crew wederom op onderzoek uit en behouden we onze kenmerkende film-, interview-, en persoonlijke stijl.

 • De opnames voor de interviews van ‘Stress to impress’ hebben plaatsgevonden in de zomer van 2016. De documentaire is op 28 september 2017 in première gegaan op de VU in Amsterdam. In deze documentaire komt schrijver Jeroen van Baar aan het woord over hoe prestatiedruk zich steeds meer in onze maatschappij opdringt, psychiater en violiste Esther van Fenema vertelt over faalangst en opdringerige ouders, studenten Carolien Drooger en Elwin Goedgedrag vertellen over hun depressies naar aanleiding van prestatiedruk, en EenVandaag onderzoeksjournaliste Mariëlle Koekenbier geeft ons inzicht in feiten en cijfers.

Sponsoren

 • Nederlandse Spoorwegen

  Nederlandse Spoorwegen

  Voor opnames van ‘Stress to Impress’ heeft de NS ons goed geholpen met het meedenken over filmen op Utrecht Centraal en in de trein. Wij kregen van hen toestemming om voor een speciaal voor ons aangepaste prijs op Utrecht Centraal te kunnen filmen.

 • menthal

  Menthal Health Foundation

  Doelstelingen Methal Health Foundation zijn o.a.:
  -Minder psychische ziekten, beste behandeling en herstel
  -Betere kwaliteit van leven voor mensen met psychische ziekten, met uitzicht en erkenning
  -Het verbeteren van bewustwording, begrip en bespreekbaarheid van psychische aandoeningen
  -Fondsenwerving voor projecten en onderzoek

  De Menthal Health Foundation geeft TMLO adviezen en heeft Sanne en Alain betrokken bij de publiekscampagne depressie van het VWS. Bedankt Marrielle!

 • Windesheim

  Windesheim

  Windesheim Flevoland heeft ons gebruik laten maken van de locatie in Almere om het interview met Jeroen van Baar te filmen. Ook mochten wij daar sfeerbeelden maken om in onze documentaire te verwerken.

 • Eenvandaag

  Eenvandaag

  Voor de documentaire Stress to Impress krijgen we medewerking van Marielle Koekenbier van Eenvandaag. Marielle legt aan de hand van een onderzoek uit wat prestatiedruk onder jongeren betekent en welke gevolgen dit heeft. We mogen filmen in de studio van Eenvandaag – spannend!

 • HMB restaurant

  HMB-restaurant

  Wanneer je filmt kom je nog eens ergens! We mogen filmen in dit prachtige restaurant in Rotterdam! Het restaurant is gehuisvest in het grootste gebouw van Nederland, De Rotterdam. Deze verticale stad is een ontwerp van Rem Koolhaas. Het gebouw, de unieke inrichting, de culinaire kwaliteiten en het uitzicht op de Maas en Erasmusbrug maken het restaurant tot een culinaire hotspot.

 • dennis-music

  Dennis Music

  Dennis Music is één van de oudste library music uitgeverijen van Nederland. Dennis Music beheert professionele audio producties ten behoeve van televisie, reclames etc. Samen met CTM Publishing zorgt Dennis Music er voor dat we de (stock) muziek in de documentaire gratis kunnen gebruiken.

 • Hokus Fokus

  Hokus Fokus

  Erwin van Hokus Fokus heeft ons tijdens de opnames van Stress to Impress geholpen met de locatie van het interview met Esther van Fenema. Dankzij hem konden wij Esther in de grote zaal van de kunstlinie in Almere filmen en hebben wij prachtige beelden kunnen schieten. Daarnaast hebben wij gebruik mogen maken van zijn apparatuur en heeft hij goed met ons meegedacht over technische filmzaken.

 • deVLOER

  deVLOER, Almere

  Voor de tweede maal heeft Anne Kien van deVLOER Almere deze prachtige lokatie ter beschikking gesteld voor filmopnames.Uiteraard zijn wij daar heel erg blij mee! Bij deVLOER hebben we onze videoserie opgenomen waarin we diverse mensen een aantal stellingen over prestatiedruk voorleggen.

 • Weppa

  Weppa

  Wouter Jungman van Weppa.nl heeft de website van To my loved ones geoptimaliseerd voor mobiel en tablet en is mede verantwoordelijkheid voor updates en onderhoud aan de website.

 • Social Run

  Social Run

  De Socialrun (van Samen Sterk zonder Stigma) heeft in december 2016 onze subsidieaanvraag voor de première op 29 maart 2017 gehonoreerd. Met dit geld kunnen wij de informatiemarkt van ons event bekostigen. Daarnaast denkt de Socialrun mee met bijvoorbeeld het aandragen van interessante organisaties en staan zij ook vertegenwoordigd op de informatiemarkt van ‘Stress to Impress’.