Onze drive

  • To my loved ones documentaire

  • Over onze documentaires

  • Wij maken documentaires en campagnes over maatschappelijke thema’s en problemen onder jongeren, zoals psychologische problemen, prestatiedruk, het voldoen aan idealen en verwachtingen, het nastreven van succes en het worstelen met suïcidale gedachten.
    Onze eerste documentaire “To my loved ones”  gaat over depressie en zelfdoding onder jongeren. De aanleiding om de documentaire te maken, is het feit dat onze lieve vriend Dennis in januari 2015, geheel onverwacht voor iedereen, zichzelf op 20 jarige leeftijd van het leven heeft beroofd.

  • We hadden niet verwacht dat onze documentaire zoveel aandacht zou krijgen en dat het zoveel los zou maken. We krijgen (nog steeds) veel reacties van mensen die ons laten weten zichzelf te herkennen in verhalen uit onze documentaire. Dit heeft bij sommigen van hen geleid tot het zoeken van hulp door hun verhaal te delen met hun dierbaren en/of hulpverleners. Vóór dat wij begonnen met het filmen van To my loved ones hebben wij altijd gezegd: ‘Al helpen we maar één persoon, dan is onze missie geslaagd’. We zijn trots om te kunnen zeggen dat het aantal veel en veel hoger ligt dan dat.

  • To my loved ones documentaire

  • prestatiedruk....

  • Naar aanleiding van alle reacties op onze eerste documentaire hebben wij in april 2016 besloten om door te gaan met onze missie. Als filmmakers vinden we dit niet alleen interessant om met nieuwe thema’s aan de slag te gaan, maar de thema’s die wij behandelen staan ook nog eens hoog op de politieke agenda. Door samen te werken met andere (grote) organisaties zetten wij ons nog steeds in voor jongeren door met een nieuwe documentaire aandacht te besteden aan één van de grote oorzaken van psychische problematiek: prestatiedruk.

  • Waar we in de eerste documentaire van ‘To my loved ones’ aandacht schonken aan een persoonlijk verhaal, schenken we in onze tweede documentaire ‘Stress to Impress’ aandacht aan een onschuldig lijkend maatschappelijk probleem. Wat gebeurt er wanneer de maatschappij steeds meer prestatiegerichte eisen aan jongeren gaat stellen? Hoe reageren jongeren als zij het idee hebben dat ze in alles wat zij doen moeten uitblinken? Dit soort vragen komen aan bod in ‘Stress to Impress’.