Onze drive

 • To my loved ones documentaire

 • Over onze documentaires

 • Wij maken documentaires en campagnes over maatschappelijke thema’s en problemen onder jongeren, zoals psychologische problemen, prestatiedruk, het voldoen aan idealen en verwachtingen, het nastreven van succes en het worstelen met suïcidale gedachten.
  Onze eerste documentaire, die net als onze organisatie ook “To my loved ones” heet, gaat over depressie en zelfdoding onder jongeren. De aanleiding om de documentaire te maken, is het feit dat onze lieve vriend Dennis in januari 2015, geheel onverwacht voor iedereen, zichzelf op 20 jarige leeftijd van het leven heeft beroofd.

 • Dennis liet ons een afscheidsbrief na die hij begon met de woorden: “To my loved ones”. Hij legt in deze brief uit dat hij na een jarenlange depressie het leven niet meer zag zitten. Ook valt er in te lezen dat hij zijn depressie bewust voor zichzelf heeft gehouden en daarbij geen (professionele) hulp heeft gezocht.
  Als nabestaanden blijf je vooral bezig met vragen als: “Waarom heeft hij niets verteld, dan hadden we toch kunnen helpen?” en “Wat hebben we over het hoofd gezien?”. Zo is de behoefte ontstaan op zoek te gaan naar antwoorden en dit vast te leggen in een documentaire, zodat niet alleen wij, maar ook anderen daar iets aan hebben.

 • To my loved ones documentaire

 • Lees meer

 • We hadden niet verwacht dat onze documentaire zoveel aandacht zou krijgen en dat het zoveel los zou maken. We krijgen veel reacties van mensen die ons laten weten zichzelf te herkennen in verhalen uit onze documentaire. Dit heeft bij sommigen van hen geleid tot het zoeken van hulp door hun verhaal te delen met hun dierbaren en/of hulpverleners. Vóór dat wij begonnen met het filmen van To my loved ones hebben wij altijd gezegd: ‘Al helpen we maar één persoon, dan is onze missie geslaagd’. We zijn trots om te kunnen zeggen dat het aantal veel en veel hoger ligt dan dat.

 • Naar aanleiding van alle reacties op onze eerste documentaire hebben wij in april 2016 besloten om door te gaan met onze missie. Als filmmakers vinden we dit niet alleen interessant om met nieuwe thema’s aan de slag te gaan, maar het staat ook nog eens hoog op de politieke agenda. Door samen te werken met andere (grote) organisaties zetten wij ons nog steeds in voor psychische problemen onder jongeren door met een nieuwe documentaire aandacht te besteden aan één van de grote oorzaken: prestatiedruk.